Fotoalbum og referat fra Ærøturen

Sommertur til Ærø (Øens slogan alt er vand i forhold til Ærø)

Vi kommer fra det meste af Sjælland en god blandet flok Nyk. Sjælland Holbæk, Hørve, Mørkøv, Kalundborg, Korsør sidste stop Slagelse hvor en del af os venter på bussen der kommer fra Ærø. Derovre bruger de ikke samme GPS som os?  Det var en guidet tur gennem Slagelse til alle kendtes morskab.
Alle vel ombord går turen så derud af til Svendborg hvor vi skal med færgen, der venter frokosten på os.
Da vi kommer til Ærøskøbing står vores rejseleder på, han er født og opvokset på Ærø så han kender gud og hver mand hvad han ikke ved om øen er nok ikke hver at vide. Efter en kort rundtur bliver vi installeret på Ærø Hotel i Marstal.
Om aftenen står det på hygge.

Efter et solidt morgenmåltid er vi klar til at udforske øen.
Ærø gør meget ud af at fremstå som grøn ø, allerførst deres kæmpe store solvarmeanlæg(Danmarks største) samtidig havde vindmølle strøm.
Ørredyngel sætter de også ud til lystfiskernes store glæde. Tidligere har Ærø bestået af 2 øer forbundet ad en stenrevle (Drejet) indtil år 1856 hvor der blev bygget en dæmning igangsætteren af den døde desværre inden den var færdig.
Vi besøgte også Søbygård den har været igennem en stor og rasende dyr restaurering så den nu står flot med stengærde og Vindelbro.
Der er utrolig smukt på Ærø og en del udsigtspunkter hvor naturen næsten tagerpusten fra en.
Voderup klit så også men ikke alle var godt gående, men billedet af os alle er derfra, videre til Brejninge Kirke der er en hel del bryllupper derfor navnet bryllupsøen, et bryggeri har de skam også, hellere sidde i bryghuset og tænke på kirken end sidde I Kirken og tænke på bryghuset? Og så tog vi på Rise bryggeri til øl smagning fik et foredrag om hvordan de gyldne dråber bliver til, og smagte på sagerne for S- ---
hvor laver de godt øl.
Der blev også tid til at tulle lidt rundt selv.
Lørdag aften var en festlig og fornøjelig aften med levende musik alle hyggede sig. Det blev vist lidt sent!
Så er det hjemdag, vi fik en lille madpakke med fra hotellet som vi senere nød nede på havnen, men først et besøg på Uldgården spændende butik med alt muligt
Så til Rudkøbing og kikke lidt på byen, på havnen og spise madpakken og så med færgen godt trætte og mætte af oplevelser en rigtig dejlig tur.

Det skal lige bemærkes at uden økonomisk hjælp fra Lions i Nykøbing Sj. var turen ikke blevet til noget.

Tekst og billeder:
Winnie Nordbo