Her kan du skrive din oplevelse af lægestanden i Danmark i forbindelse med diagnosen Parkinson. Det kan være positivt eller negativt, der er ingen begrænsninger.

Min oplevelse af lægestanden i Danmark efter diagnosen ”måske” Parkinson 

Skrevet af :  Holger Sørensen

 

Da jeg for ca. atten år siden gik til min egen læge med en hånd der rystede lidt om morgenen, fik jeg at vide at det” måske” var Parkinson, men at jeg hellere måtte få en henvisning til en neurolog.

Her begyndte så en lang og sej kamp, først for alvor da vi ikke havde nogen neurologer ansat her i amtet blev jeg henvist til en privat praktiserende i Næstved (Bent Kragh)som efter min opfattelse ikke havde meget viden om den sygdom, det førte da heller ikke til noget godt resultat, han havde kun i hovedet at skulle måle blodtryk hver gang jeg henvendte mig, og derfor ville se mig selvom det måske kun var en uge siden det sidst blev målt.(havde på fornemmelsen at en personlig konsultation gav flere penge i lommen)

Da amtet så senere fik to neurologer på Slagelse sygehus ændrede det ikke ret meget ham jeg fik tildelt(Jørgen Gam) havde epilepsi som hovedområde, og vidste ikke ret meget om andre sygdomme eller også interesserede det ham ikke. Vi prøvede først Sinemet og da den ikke gav nogen virkning sagde han at det var det bedste vi havde prøvet, så var der jo nok ikke noget der kunne hjælpe på mig, da jeg så svarede ham at vi måtte da håbe at der snart blev opfundet noget nyt, sagde han bare ”du skal ikke tro det bliver i hverken din eller min tid” magen til negativ person skal man vist lede længe efter.

Det resulterede så i at jeg sendte en klage til amtet hvor jeg spurgte om de var klar over at de havde ”Nordeuropas” mest værdiløse neurolog ansat, hvilket gjorde at de kontaktede mig allerede dagen efter, hvor jeg redegjorde for den dårlige behandling jeg havde fået, men uden at der skete mere.

Jeg spurgte om ikke jeg kunne blive henvist til Neurologisk afd., på Århus Kommune Hospital for jeg havde læst i Jyllands Posten at de var førende inden for Parkinsonisme, Nej det kunne være lige meget for der var ingen der var dygtigere andre steder.

Efter et par år uden hjælp og et stort pengespild på alternative behandlere lykkedes det mig ad omveje og lidt hjælp fra min egen læge at få en henvisning til Århus Kommune Hospital.(Erik Dupont)

Her vender nedturen! Det første jeg fik at vide var at Sinemet begynder man næsten altid med, men der findes mange andre slags som også skal prøves og efter ca. et halvt års tid havde han fundet noget der hjalp på mig.

Dette fik nedturen til at vende og lysten til at arbejde kom tilbage og var således årsag til at jeg kunne fortsætte mit arbejde som selvstændig automekaniker dog som ansat hos mig selv i fleksjob. At jeg var den første selvstændige som kom i fleksjob i Slagelse Kommune gjorde ikke noget for samarbejdet med det der i dag heder Jobcentret har hele vejen igennem været perfekt.

Når jeg siden hen er blevet spurgt af andre med Parkinson lignende symptomer råder jeg dem altid til at henvende sig til eksperter i stedet for div. amatørneurologer. Der er et gammelt ordsprog der siger ”man skal gå til hovedet og ikke til (r....) dette gælder også her.

 Nu hvor jeg er gået på efterløn/pension, kan jeg ikke lade være med at tænke på hvordan jeg ville havde haft det hvis jeg havde rettet mig efter ”amatørerne”, jeg har trods alt kunne arbejde for nedsat hastighed i ti år - tankevækkende ikke.

              Holger Sørensen